Jaarmarktweekend: Het jaarmarktweekend van Vorselaar komt eraan. Op vrijdag 19 juni kan u vanaf 18u30 deelnemen aan of supporteren voor de Trottinettenkoers. Wie wordt 'Kampioen van Vorselaar'?

Zaterdag 20 juni kan u van 17u tot 22u de Jaarmarkt bezoeken. Ook dit jaar staan verenigingen en handelaars opgesteld langs het parcours. U kan genieten van heel wat animatie, lekker eten en verrassende drankjes met onze typische, warme Vorselaarse sfeer en gezelligheid. Daarnaast kan u kiezen uit 25 kermiskramen.

Zondag 21 juni staan van 14u tot 22u het Kubb-tornooi, optredens en een cocktailbar op het programma.

Op maandag 22 juni is het traditiegetrouw 'Familiedag'. Dan kan u kermissen aan sterk verminderde prijzen.

Vriend van ... uw ijskast

Hebt u uw ijskast en/of diepvries al een tijdje? Dan kan de rubberen dichting versleten zijn en koude ontsnappen. Doe zelf de test: stop een stukje papier tussen de deur. Sluit de deur en probeer het papiertje weg te trekken. Als de dichting nog in orde is, voelt u weerstand. Voelt u geen weerstand? Dan vervangt u best de dichting om 10% op het verbruik te besparen.

Is uw toestel al een paar jaar oud en moet u het herstellen? Dan kan het voordeliger zijn om uw toestel te vervangen door een energiezuiniger model. Op Milieucentraal kan u testen wanneer het zuiniger is om uw toestel te vervangen door een A+++model.   > Info: www.vriendvan.be

Dieren mogen niet gedumpt worden

Bij aanvang van een vakantieperiode zien we vaker dat allerlei dieren (konijnen, kippen, hanen, eenden, ganzen, vissen, katten, waterschildpadden, ... ) gedumpt worden in bossen, parken, andermans tuin of op openbaar domein. Men stelt zich onvoldoende de vraag of deze dieren wel kunnen overleven. Dit kan bovendien het natuurlijk evenwicht verstoren en de eigenaars en bezoekers van het domein hinderen.

Wanneer u een dier in huis haalt, bent u verantwoordelijk voor dit dier en voor het nageslacht ervan. Denk er dus vooraf goed over na en laat ze niet zomaar aan hun lot over. Er zijn tal van diervriendelijke oplossingen zoals een nieuwe, goede thuis zoeken bij kennissen, in een asiel of opvangcentrum.

Het achterlaten van dieren met de bedoeling zich ervan te ontdoen is verboden bij wet van 14 augustus 1986. Er kunnen gevangenisstraffen worden uitgesproken van 1 tot 3 maand en geldboetes van 52 tot 2000 euro > Info: milieu@vorselaar.be, 014 50 71 29

Fietsgraveren

Een gegraveerde fiets is beter beschermd tegen diefstal. De gravure zorgt ervoor dat de politie hem sneller aan u kan terugbezorgen. U kan uw fiets volgende week gratis laten graveren van dinsdag 23 t.e.m. zaterdag 27 juni op het containerpark tijdens de openingsuren.  > Info: mobiliteit@vorselaar.be, 014 50 71 03